Playmobil keresés

2010. január 6., szerda

Playmobil utánzatok

1978-ban a Schenk,egy magyar cég kezdte gyártani Playmobil-szerű termékeit.A jogokat nem kapták meg,ezért Schenk pontos másolatokat készített az eredeti játékról.A készleteket annyiban módosították,hogy a témákat és a szereplőket a magyar történelemből merítették.
Így született a ’’Huszár’’ és a ’’Magyar Huszár sorozat’’.További szettekben szerepelt még az ’’Osztrák’’,a ’’Török’’,a ’’Tell Vilmos’’ és a ’’Hunyadi-sorozat’’.A Schenk figuráknak,akár a korai Playmobil figuráknak,nem volt mozgatható a keze és a Playmobil lovaktól eltérően a Schenk lovak feje sem volt mozgatható.Anyaguk is rosszabb minőségű volt,mint az eredeti figuráké.A rendszerváltás után 1995-ben bírósági rendeletben betiltották a Schenk figurák forgalmazását.A cég tulajdonosának,Schenk Károlynak 1996 márciusáig engedélyezték a megmaradt játékok kizárólag Magyarországon való értékesítését.

Az igazsághoz tartozik,hogy Magyarországon a '80-as években szinte lehetetlen volt beszerezni Playmobil játékokat.

Kínában is gyártottak bootleg-szériákat,de minőségük szintén gyenge volt a Playmobilhoz képest.

2 megjegyzés:

  1. Azt se tudtam mi az a Playmobil! Annyit tudtam, hogy műanyagkatonák, amikkel szerettem játszani. Még postakocsim is volt, meg sheriff házam. :-)

    VálaszTörlés
  2. Én meg most keresek a fiamnak ilyeneket .

    VálaszTörlés